Sõnum otse Brüsselist: põllumajandus tuleb päästa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eesti põllumeeste esindajana eile Brüsselis olnud massimeeleavalduses osalenud Järvamaa põllumeeste liidu juht Mae Alviste sõnas, et traktorid ummistasid Brüsseli ja põllumeeste olukord kogu Euroopas karjub päästmise järele. «Rääkisin rongkäigus brittide, bulgaarlaste ja šotlastega ning pikalt olime koos leedulaste ja lätlastega. Tundsin, et oleme üks Euroopa ja meie ühine soov on tõmmata tähelepanu Euroopa põllumajanduse päästmisele,» lausus ta.

Brüsseli massimeeleavaldusel oli väljas rohkem kui 1000 traktorit ja 5000 põllumeest ning liigelda nende vahel oli raske. «Palju oli näha märulipolitseinikke, keda loobiti kividega ja põletati ka õhupakke,» lisas Alviste.

Kui Eesti piimatootjad on Venemaa impordipiirangute valusaid vilju maitsnud juba üle aasta, siis Lääne-Euroopa põllumeesteni on tururaskuste tõsisem valu jõudnud alles mõne kuu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles