Põllumeeste kannatus katkes

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Sargvere põllumajandusühistu juhil Toomas Uusmaal suurt usku riigiisade südametunnistusele koputamisse pole, pole tal varsti ka  enam millelegi muule loota. Nii usub ka Järvamaa põllumeeste liidu juht Mae Alviste, et ühiselt meelt avaldades võib sõnal olla riigijuhte tegutsema panev jõud.
Kuigi Sargvere põllumajandusühistu juhil Toomas Uusmaal suurt usku riigiisade südametunnistusele koputamisse pole, pole tal varsti ka enam millelegi muule loota. Nii usub ka Järvamaa põllumeeste liidu juht Mae Alviste, et ühiselt meelt avaldades võib sõnal olla riigijuhte tegutsema panev jõud. Foto: Silvi Lukjanov

Rohkem kui 30 traktorit peaaegu kõigist ettevõtetest sõidab 14. septembril Toompeale avaldama nördimust riigiisade tegevusetuse üle, mille tagajärjel on põllumehed surutud katastroofi äärele.

Paide vallas tegutsevat Sargvere põllumajandusühistut juhtiv Toomas Uusmaa ütles, et kuigi usku riigi mõistmisse väga pole, siis lootus ainult ise hakkama saada hakkab ka kustuma. «Nii osalen ka riigiisade südametunnistusele koputamise aktsioonis ja saadan kibekiirel viljalõikuse ajal traktori Tallinna,» sõnas ta.

Et headel aastatel kõrvale pandud investeeringuraha on kulunud ühistul juba peaaegu aasta igapäevaeluks, on see Uusmaa hinnangul kui kuristiku äärel rippumine. «Riik justkui katsetab meiega, kaua keegi nii suures ja tähtsas sektoris, kui seda on piimandus, vastu peab,» lausus Uusmaa. «Paljud on juba käega löönud, kui vaadata, mis toimub riigiettevõtetes Tallinna Sadam või Eesti Energia, siis on nördimus ikka väga suur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles