Pärdi päevade algus Paides pani mõtisklema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiiu Saarist

Pühapäevast alates veel viiel päeval järgmise laupäevani on Paides kestmas helilooja Arvo Pärdi 80. sünnipäevale pühendatud päevad.

Sünnilinn tegi neile hakatust fotonäitusega kultuurikeskuse fuajees ja jalutuskoridorides. Näituse eestvedaja Tiiu Saarist märkis, et kümnest pilte saatnud autorist oli  kohal üheksa, keda oli inspireerinud Pärdi muusika. «Pärt lemmikpilti veel välja valinud pole, sest mõtleb praegu, kuidas juubel mööda saaks, aga ta teeb seda ka nende tekstide põhjal, mille tema keskuse esindaja kaasa sai,» lisas Saarist.

Päev jätkus kammersaalis, kus Vikerraadio tegi Ööülikooli avaliku lindistuse luuletaja Doris Karevaga (pildil). Saaristi tähelepanekut mööda oli rahvast sattunud sinna väljastpoolt Paidet ja Järvamaadki. «See oli põhiolemuselt mõtisklus harmooniatest helides ja sisemaailmas,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles