Rajaleidja keskuses alustab taas aktiivsus- ja tähelepanuhäire teemaline tugirühm

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Rajaleidja keskus.
Järvamaa Rajaleidja keskus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aktiivsus- ja tähelepanuhäirete teemaline ehk ATH tugirühm annab võimaluse kohtuda inimestel, kellel on ATH diagnoosi või selle tunnustega laps kodus, koolis või lasteaias.

Rühmas pakutakse nõu ja tuge eelkõige kuulamise ja mõistmisega, räägitakse enda kogemustest ning leitakse koos lahendusi erinevatele muredele. ATH tugirühm on alati avatud uutele liikmetele ja grupis võib osaleda nii kaua kui selleks vajadust nähakse. See on koht, kus saab üksteisele nõu anda, aga ka võimalus saada tugirühma juhilt lisateadmisi ATH lapse ja tema abistamisega seonduva kohta. ATH tugirühma märksõnad on usaldus, sallivus, sõbralikkus, avatus, positiivsus. Tugirühma juhib psühholoog Marie Maarend, marie.maarend@rajaleidja.ee, 5885 3653. ATH tugirühm hakkab koos käima Järvamaa Rajaleidja keskuse II korrusel, Pärnu tn 54, Paides.

Tugirühma kuupäevad ja teemad 2015/2016 õppeaastal:

14.september kell 17.30 – Aktiivsus- ja tähelepanuhäire - milles see väljendub ja kuidas seda ära tunda? Diagnoosimine ja ravi. 

12.oktoober kell 17.30 – ATH lapse toetamine kodus, koolis ja lasteaias

09.november kell 17.30 – ATH laps ja õppimine. Toimetulek erinevates kooliastmetes. 

14.detsember kell 17.30 - ATH lapsele sotsiaalsete oskuste õpetamine. Koostöö lasteaia ja kooliga. 

11.jaanuar kell 17.30 – ATH lapse allumatus ja agressiivsus. Kuidas sellega toime tulla?  

08.veebruar kell 17.30 – ATH laps ja olukorrad väljaspool kodu  - külaskäigud, trennid, peod, huviringid, loodusretked, teater, poed ja ostukeskused. 

14.märts kell 17.30 – ATH lapse enesehinnang ja motivatsioon. Kuidas tõsta lapse enesehinnangut ja säilitada tema motivatsiooni erinevate tegevuste raames?

20.aprill kell 17.30 – ATH laps ja perekond. Kuidas säästa end ülepingest ja taastuda, et olla hea lapsevanem ja abikaasa/elukaaslane?

18.mai kell 17.30 – ATH lapse puhkuse ja vaba aja planeerimine.

Rajaleidja võrgustiku tegevusi rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles