Parimad õunakoogid ja -joogid said auhinnatud

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Laupäeval Türil aset leidnud õunafestivali raames toimusid ka mitmed konkursid: välja selgitati maitsvaim  mahl, vein, hoidis ja kook.

Igal aastal festivali raames toimuvate konkursside eesmärk on leida Türile iseloomulik toode - õunakook, mida saaks kasutada külaliste vastuvõttudel ja kingitusena külla minnes ning leida ka õunafestivali parim õunahoidis, õunamahl ja õunavein.

Korraldustoimkonna liikme Reinika Tatteri sõnul esitati konkurssidele kokku 20 erinevat toodet. „Osalejaid oli nii Türi vallast kui ka mujalt“, lisas Ta. Töid hinnati autoreid teadmata. Źürii koosseisu kuulusid Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, Naiskodukaitse Järva ringkonna  toitlustusgrupi juht Gerly Leit ja tordimeister Tiia Jaagumann.  Õunamahla konkursile saabus kahe osaleja poolt kaks erinevat mahla. Võitjaks osutus Reet Länkur ja teise koha omanikus sai Veiko Leit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles