Sünnilinn õnnitleb helilooja Arvo Pärti väärikalt

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotovõistluse «Kuulates Arvo Pärdi muusikat» korraldaja Tiiu Saarist asus teisipäeval kultuurikeskuse jalutuskoridori ja fuajeesse pilte üles panema. Igalt autorilt, keda on kokku kümme, pääseb näitusele kolm pilti, mille hulgast valib oma lemmiku välja Arvo Pärt isiklikult.
Fotovõistluse «Kuulates Arvo Pärdi muusikat» korraldaja Tiiu Saarist asus teisipäeval kultuurikeskuse jalutuskoridori ja fuajeesse pilte üles panema. Igalt autorilt, keda on kokku kümme, pääseb näitusele kolm pilti, mille hulgast valib oma lemmiku välja Arvo Pärt isiklikult. Foto: Tiit Reinberg

Järgmisel reedel 80. sünnipäeva tähistava maailmakuulsa helilooja Arvo Pärdi pidunädala ettevõtmised ja kontserdid jõuavad kuuel päeval ka tema sünnilinna Paidesse.

Et Paide, Arvo Pärdi sünnilinn, pidunädala üritustest kõrvale ei jääks, selleks alustas kohapealne kultuurirahvas ettevalmistavaid kõnelusi Nargenfestivali ja Arvo Pärdi keskusega juba üle aasta tagasi.

Nii vähemalt mäletab Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller. «Täpsemaks läksid jutud märtsist, tegelikult aasta algusest, me ei tahtnud kõrvale jääda ja tekkiski mõte Paidel kui sünnilinnal, Rakverel kui lapsepõlvelinnal ja Tallinnal kui nooruselinnal midagi koos ette võtta,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles