Juhtkiri: Rohkem avatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastaid on erakonnad saanud sarjata selle eest, et partei sees langetatud otsuste kohta on avalikkusel vähe teavet. Kuigi igal erakonnal on juhatus ja volikogu, kahtlustatakse, et otsuseid tehakse tagatubades ja seal tegutsevad hallid kardinalid. Ühe erakonna kohta öeldakse, et olulised otsused langetab esimees ja keegi vastu vaielda ei julgegi.

Nädalavahetusel näitas Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) selles suhtes eeskuju, kui pärast volikogu istungit avalikustas, mitu inimest oli koalitsioonis jätkamise poolt ja mitu vastu. Suur osa poliitikutest ei häbenenud avalikult välja öelda, milline oli nende eelistus.

Minister Urve Palost sai mõneks päevaks lausa meediastaar, kes igas väljaandes selgitas, miks ta ei taha enam Reformierakonnaga koostööd teha. Ja Palo ei hoidnud ennast kommentaare andes tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles