Ükski sigala ei vasta täielikult ohutusnõuetele

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid  Türi vallas Kirnas köögiviljakasvatustalus oma tarbeks mõnda siga kasvatanud Urmas Laks ei pea tara ehitust lauda ümber majanduslikult mõistlikuks, ta lihtsalt ei luba kedagi peale abikaasa koduõues asuva lauda juurde.
Aastaid Türi vallas Kirnas köögiviljakasvatustalus oma tarbeks mõnda siga kasvatanud Urmas Laks ei pea tara ehitust lauda ümber majanduslikult mõistlikuks, ta lihtsalt ei luba kedagi peale abikaasa koduõues asuva lauda juurde. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi karmistunud bioohutusnõuetele ei vasta ükski 26st Järvamaa sigalast, ei ähvarda neid veel trahvid ega sulgemine, puudustele juhib tähelepanu vaid ettekirjutus.

Seoses sigade Aafrika katku puhangutega farmides karmistusid alates 1. septembrist seakasvatustele ja majapidamistele kehtivad bioohutusnõuded. Uuena rakendub sigade väljaspidamise täielik keeld ja territooriumi tarastuse nõue.

Tara ehitada on liiga kallis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles