1. septembri reidil tabasid politseinikud mõne minutiga napsitanud autojuhi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kooliaasta alguse puhul korraldasid Järvamaa politseinikud täna hommikul alkoholi tarvitanud autojuhtide tabamiseks reidi «Kõik puhuvad».

Politseinikud siirdusid napsitanud autojuhte püüdma hommikul kell pool seitse. 
Et liiklust võimalikult vähe häirida, võttis politseioperatsioonist osa paarkümmend korralvalvurit. 
Veerand tundi pärast reidi algust tabasid politseinikud Paide linna piiril Reopalu külas autoroolist 41aastase Vitali. Juhi kontrollimisel tuvastasid politseinikud tal lubatud alkoholi piirmäära ületamise. 
Millal ja kui palju ta oli alkoholi tarvitanud, ei soovinud Vitali selgitada. 
Koos Vitaliga oli autos veel kaks meest. Nad selgitasid, et olid teel Tallinna tööle ega teadnud, et autojuht pole kaine. Töökaaslased pahandasid, et kuna nemad olid kained, oleks võinud Vitali nemad rooli lasta. 
Mehed kahtlustasid, et küllap oli Vitali õhtul alkoholi travitanud ja arvas, et on hommikuks kaine. 
Loetud minutid hiljem kõrvaldasid politseinikud liiklusest veel üle autojuhi. Tema väljahingatavas õhus oli alkoholinäit nii väike, et protokolli talle ei koostatud. Ta jäeti autosse ootama seniks, kuni võis sõitu jätkata.

Kokku kontrolliti poolteist tundi väldanud operatsiooni käigus 725 juhti ja liiklusest eemaldati kaks alkoholitarvitamise tunnustega juhti ja üks juhtimisõiguseta roolikeeraja.
Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu ütles, et politsei on 1. septembri puhul tänavatel suurendatud jõududega. Lisaks korravalvuritele turvavad ülekäiguradadel õpilasi ka vabatahtlikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles