USA ja Eesti langevarjurid harjutavad Nurmsis

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tommy Tristan Jakobson

Täna algas Nurmsi harjutusväljal kaitseväe, Kaitseliidu ja Eestis paikneva USA õhudessantkompanii strateegilise õhutranspordi ja -dessandi ühisharjutuse praktiline osa.

Langevarjurid sooritavad esimest korda Eestis hüpped suurelt transpordilennukilt Boeing C-17 ning millelt lähipäevil heidetakse ka varustust.

"Eesti õhuväe üks ülesanne on olla valmis tegutsema vastuvõtva riigina. Harjutus annab hea võimaluse just strateegiliste transpordilennukite vastuvõtmise harjutamiseks ning sobiliku õppevälja testimiseks," selgitas Eesti õhuväe staabiülem kolonelleitnant Riivo Valge. "Samuti aitab harjutus edendada kaitseväe, Kaitseliidu ja meie liitlaste koostööd nii õhutranspordi kui ka õhudessandi vastuvõtmisel."

Järgnevatel päevadel on kavas heita Nurmsi harjutusväljale langevarjudega ka varustust ja lahingutehnikat ning on plaanitud transpordilennuki maandumine Koigi lennuväljale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles