Maavanem hakkab armunuid paari panema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal sooritas Järva maavanem Alo Aasma eksami, mis annab talle õiguse registreerida abielusid. Siseministri allkirjaga dokumendi peaks Aasma kätte saama järgmise nädala algul.

Aasma selgitas, et praegu on maavalitsuses kaks ametnikku, kel on õigus abielusid registreerida. Enamasti soovitakse pulmi pidada nädalavahetusel ja kui peaks juhtuma, et neist üks on puhkusel või haige ja ka teisel pole võimalik nädalavahetusel tööle tulla, siis kolmas leiab ikka selle aja. «Kui hästi lühidalt ja konkreetselt öelda, siis püüame abiellujate suhtes senisest paindlikumad olla,» sõnas ta.

Aasma kinnitas, et abielu ei pea registreerima üksnes maavalitsuses ja noorpaari soovi korral on ta valmis seda tegema ka kuumaõhupallil kõrgel taevas või rabas. «See on noorpaari päev ja kui nad Džomolungma tippu ei taha ronida, siis saame neile vastu tulla,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles