Kas Ameerika ikka on unistuste maa?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Paide gümnaasiumi abiturient Kaarel Siimut sai teadussaates «Rakett 69» teise koha ja auhinnaks reisi Ameerika Ühendriikidesse Seattle’isse Microsofti peakontorisse. Reis meeldis talle, aga pani ka rohkem Eestit väärtustama.

Auhinnareisist said teadussaates osalejad teada siis, kui neid oli alles jäänud neli. Kaarli ütlust mööda tal tunnet, et just tema USAsse sõidab, finaalis ei olnud. «Tegelikult olin ma ju ikkagi kaotanud, aga see oli vaid korraks mõru pill, mis alla neelata. Nüüd, kui reisil käidud on, siis tegelikult vahet ei ole,» lausus ta.

Esialgu oli sõit plaanitud juuli algusse, kuid lükkus probleemide tõttu 26. juulisse. «Teatavasti on USAsse minekuks vaja viisat ja kui viisat ei ole, siis on vaja reisiluba. Selle taotlemisega läheb omakorda aega ja siis on veel vaja krediitkaarti, et riiki üldse sisse saada,» selgitas Kaarel. «Reisiloa eest ei saa ilma isikliku krediitkaardita maksta. Kohapeal on lihtne, sest selle kaardiga saab kiirelt maksta, aga kui kaart ära kaob, oled kõigest ilma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles