Eksministri hinnangul on sigade kiireloomuline hävitamine viga

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise põllumajandusministri Helir-Valdor Seedri meelest peab mõtlema ka sellele, et võib-olla tulebki ühel hetkel suur osa meie seakarjast hävitada.
Endise põllumajandusministri Helir-Valdor Seedri meelest peab mõtlema ka sellele, et võib-olla tulebki ühel hetkel suur osa meie seakarjast hävitada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Endise põllumajandusministri, praegu riigikogu aseesimehe tööd tegeva Helir-Valdor Seedri ütlust mööda ei vasta tõele arusaam, et poliitikud on Aafrika seakatku suhtunud naiivselt. Küll aga pole ta nõus kõigega, mida pärast viiruse farmidesse jõudmist on tehtud.

Helir-Valdor Seeder, millise mulje on riigi käitumine Aafrika seakatku puhul teile jätnud? On kõlanud näiteks kriitika, et riik on olnud ennetusmeetmeid kasutusele võttes liiga loid ning alles nüüd, kui tagajärgedega on tulnud võitlema hakata, aktiivsemaks muutunud.

Minu arvates ei ole põhiprobleem olnud ennetustegevuses, ehkki mingil määral saanuks seakatkuks ilmselt ka rohkem valmis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles