Õunte metsa viimine tuleb kokku leppida omanikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türil Tolli tänavas elav Tiiu Tameri paneb juba mitmendat aastat karbiga õunu kõnnitee äärde möödaminejatele võtta, sest miks lasta headel söögiõuntel puu all mädaneda, kui need võivad kedagi rõõmustada.
Türil Tolli tänavas elav Tiiu Tameri paneb juba mitmendat aastat karbiga õunu kõnnitee äärde möödaminejatele võtta, sest miks lasta headel söögiõuntel puu all mädaneda, kui need võivad kedagi rõõmustada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mida teha puu alla kukkuvate õuntega, kaubanduslik väärtus neil puudub ja komposti need ka ei kõlba?

Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni jäätmete spetsialist Kristo Keevend soovitas esmalt üritada õunu teistele pakkuda. Kui tõesti soovijaid ei ole, siis tuleks õunad kohaliku omavalitsuse jäätmejaamadesse/jäätmepunktidesse viia. «Enne tuleks veenduda, et konkreetne punkt võtab õunu vastu, kuid kindlasti saab õunu viia Väätsa prügilasse,» sõnas ta.

Kellel on võimalik, võib õunu ka oma maa peal kompostida, kuid siis tuleb Keevendi selgitusel jälgida, et kompostimine vastaks kohaliku omavalitsuse jäätmehoolduseeskirja nõuetele. «Võimalik, et ka jahimehed on õuntest huvitatud, et nendega metsloomi toita, aga seda on otstarbekas jahimeeste käest üle küsida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles