Noorkotkad ja kodutütred laagerdavad Pärnumaal

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Noorte Kotkaste Järva malev/Facebook

Teisipäeva hommikul sõitsid sada Kaitseliidu noort Pärnumaale Varbla valda Rannaküla talu maadele, kus toimub juba teine noorkotkaste ja kodutütarde skautlike oskuste õppus.

Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor ja õppuse üldjuht Urmas Piigert selgitas, et laagri eesmärk on õpetada noorkotkastele ja kodutütardele praktilisi skautlikke oskusi maastikul, värskendada teadmisi ja oskusi majutuse rajamisest, toimetulekut järgu- ja erikatsete ulatuses. Õppusele sõideti rännakkolonnis koos Järva maleva masinatega. "Kohale jõudes asuvad noored koos abilistega majutust rajama. Suuremad noorkotkad ja kodutütred valmistavad telkmantlitest telgi, milles siis ööbitakse, nooremad aga ööbivad köetavates telkides. Osalejad valmistavad pilliroost roomatid, et ööbimine telkides oleks mugavam, samuti ehitavad noored kiviaia, euroalustest rannatoolid, silla, sauna ja palju muud. Teise päeva õhtul ehk siis kolmapäeval on külas instruktorid OPEROG otsingugrupist, kes kolme tunni jooksul viivad läbi kadunud inimeste otsingu koolituse," kirjeldas Piigert laagri kulgu. Neljapäeval on oodatud kõik lapsevanemad ja huvilised õppuse lahtiste uste päevale. Lahtised uksed on avatud neljapäeva keskpäevast kuni südaööni.

Lisaks noorkotkastele ja kodutütardele osalevad laagris ligi poolsada naiskodukaitsjat ja kaitseliitlast, kes oma teadmistega aitavad laagrit läbi viia. Nende poolesaja abilise hulgas on ka vabatahtlikud koostööpartnerid, kes ei kuulu kaitseliidu organisatsioonidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles