Eestlased eelistavad tervislikumaid pagaritooteid

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Margus Ansu / Postimees

Traditsioonilisele saiale eelistavad eestlased täisteratooteid, mis sisaldavad seemneid, kliisid ja terasid.

Fazeri pagaritoodete müügidirektor Eestis Vladimir Sapožnin tõdes, et Eesti inimesed söövad aina vähem traditsioonilist saia, eelistades pigem tervislike lisanditega pagaritooteid. "Kõikide pagaritoodete lõikes on just traditsiooniline valge sai teinud viimasel kümnendil läbi suurima languse. Eestlased on hakanud tunduvalt rohkem tarbima täisteratooteid, röstsaiu ja kukleid ning eelistavad saiu, mis sisaldavad erinevaid tervislikke lisandeid nagu seemned, kliid ja terad,” sõnas Sapožnin. Ta lisas, et see motiveerib ka leivatootjaid turule tooma tervislikemaid alternatiivne ning arendama olemasolevat tootevalikut.

Nii on ettevõttel tulnud tänavu 21. sünnipäeva tähistav traditsioonilise Fazeri Kodusai kõrval turule tuua tarbijaeelistustusi arvestades kolm tervislikumat täistera röstsaia. "Uute e-ainevabade röstide retseptides on suurt rõhku pandud just mineraalide ja vitamiinirohketele lisanditele ja neis leiab ka päevalille- ja linaseemneid ning India safraniks peetavat kurkumit ehk kollajuurt," sõnas Sapožnin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles