Traditsioonilisele saiale eelistavad eestlased täisteratooteid, mis sisaldavad seemneid, kliisid ja terasid.
Tellijale
Eestlased eelistavad tervislikumaid pagaritooteid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri pagaritoodete müügidirektor Eestis Vladimir Sapožnin tõdes, et Eesti inimesed söövad aina vähem traditsioonilist saia, eelistades pigem tervislike lisanditega pagaritooteid. "Kõikide pagaritoodete lõikes on just traditsiooniline valge sai teinud viimasel kümnendil läbi suurima languse. Eestlased on hakanud tunduvalt rohkem tarbima täisteratooteid, röstsaiu ja kukleid ning eelistavad saiu, mis sisaldavad erinevaid tervislikke lisandeid nagu seemned, kliid ja terad,” sõnas Sapožnin. Ta lisas, et see motiveerib ka leivatootjaid turule tooma tervislikemaid alternatiivne ning arendama olemasolevat tootevalikut.