Komisjon valis katku surnud sigadele välja neli matmispaika

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaale Torma prügila lähedusse maeti seagrippi nakatunud loomad ilma kohaliku omavalitsusega koostööd tegemata. Nüüd kinnitavad maaeluminister Urmas Kruuse ja Järva maavanem Alo Aasma, et Järvamaal valdasid teadmatusse ei jäeta.
Jõgevamaale Torma prügila lähedusse maeti seagrippi nakatunud loomad ilma kohaliku omavalitsusega koostööd tegemata. Nüüd kinnitavad maaeluminister Urmas Kruuse ja Järva maavanem Alo Aasma, et Järvamaal valdasid teadmatusse ei jäeta. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tauditõrjekomisjon valib Järvamaal nelja koha vahel, kuhu saaks vajadusel matta sigade Aafrika katku surnud loomi.

Järva maavanem Alo Aasma ütles, et kõik maakonnad peavad leidma kohti, kuhu matta katku surnud sead. «Ma loodan, et meil ei lähe neid matmispaiku kunagi vaja, kuid peame olema valmis halvimaks,» sõnas ta.

Aasma selgitas, et tauditõrjekomisjon tegi käesoleval nädalal esialgse ettepaneku nelja matmiskoha kohta Järvamaal, kuhu võiks katku surnud sigu matta, ja nüüd uuritakse edasi, milline neist sobib selleks kõige paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles