Kahe nädalaga jäi püssi ette kolm karu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Matrov Koerus kütitud karuga.
Raivo Matrov Koerus kütitud karuga. Foto: Erakogu

Viiest Järvamaal sel hooajal küttida lubatud karust on püssikuul tabanud juba kolme: eelmisel kolmapäeval üht Imavere ja Koigi jahipiirkonnas ning kolmandat sel esmaspäeval Koeru kandis.

Koeru jahimeeste seltsi esimees Rene Järvmägi ütles, et kolmas karu oli viie-kuueaastane isaloom, kes kaalus 213 kilogrammi. «Järvamaal on lubatud sel aastal küttida viis karu. Üks luba on Imavere ja üks Koeru jahipiirkonnale. Eelkõige suunatakse küttimisload kahjupiirkondadesse. Ülejäänud load on maakonna peale vabad,» selgitas ta.

Karujaht pole Järvmägi ütlust mööda üldsegi lihtne tegevus ja mesikäppa tabada on jahimehele suur õnnestumine. «Karu on ettevaatlik loom. Et teda üldse tabada, peab sul olema hundi kannatus. Sa pead istuma, passima, käima, vaatlema, uurima põldusid,» lausus ta. «Karu, nagu ka teised metsloomad, kuulevad ja haistavad väga hästi. Niipea kui ilmneb väiksemgi asjaolu, mis teda häirib, on ta kadunud.»

Copy
Tagasi üles