Piima juues hoia seedimisel silm peal

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandus-kaubanduskoda ja Eesti Põllumeeste keskliit korraldasid 2014. aasta 17. septembril Tallinnas Vabaduse väljakul piimapäeva, kus kohaletulnutele jagati tasuta 1300 liitrit värsket piima ja 1000 koorejäätist, maitsmiseks pakuti ka Eesti juustu.
Põllumajandus-kaubanduskoda ja Eesti Põllumeeste keskliit korraldasid 2014. aasta 17. septembril Tallinnas Vabaduse väljakul piimapäeva, kus kohaletulnutele jagati tasuta 1300 liitrit värsket piima ja 1000 koorejäätist, maitsmiseks pakuti ka Eesti juustu. Foto: Liis Treimann

Kui piima lõhn või maitse ei meeldi, ei tähenda see veel piimasuhkrutalumatust, ütleb toitumisteadlane Mai Maser. Haigusest annab märku hoopis piima tarbimisele järgnev ebamugavustunne kõhus.

Piimasuhkrutalumatus on piimasuhkru imendumishäire, mis on tingitud piimasuhkrut ehk laktoosi lõhustava ensüümi laktaasi aktiivsuse vähenemisest.

Talumatust on põhjust kahtlustada siis, kui rõõsa piima joomise järel tekivad kõhtu gaasid, kõhuvalu või kõhulahtisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles