Järvamaa naisorienteerujad on maailma üheteistkümnendad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis MM2015 Šotimaal
Eesti koondis MM2015 Šotimaal Foto: Elo Saue

Šotimaal Invernessi ümbruses toimunud orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlustel kuulusid Eesti koondisesse Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujad Evely Kaasiku ja Sigrid Ruul. Nädalapäevad kestnud tiitlivõistlustel jäi eesti naisorienteerujate parimaks tulemuseks teatejooksu 11. koht ja teatevõistkonda kuulusid ka mõlemad Järvamaa orienteerujad.

Orienteerumisklubi JOKA president Paul Poopuu ütles, et võistluste programmi kuulus 3 individuaalala (sprint, lühirada, tavarada) ja 2 teatejooksu (sprindi- ja tavateade).

Võistluse esimene pool oli sprindijooksude päralt. Sprindivõistluse 102 naisvõistlejat oli jaotatud kolme eeljooksu, millest igaühest viisteist paremat finaali pääsesid. Võistlus peeti ülimalt kiirel linnamaastikul, kus võistlejatel tuli hoida kõrget jooksutempot detailiderohke elamurajooni vahel, kus kõik majad oli üksteisele väga sarnased. Peamine keerukus seisis oskuses kiire hoo pealt kaardil kujutatu välja lugeda ning õigel hetkel õigesse tänavasse, läbikäiku või kohta kontrollpunkti võtma pöörata. Naistei eeljooksud võideti ajaga 3:40-3:50 min/km ja meestel 3:10-3:15 min/km ning seda koos kaardilugemise ja orienteerumissooritusega. Finaali pääsesid kokku 25 riigi sportlased.  Sprindis olid stardis ka mõlemad orienteerumisklubi JOKA naised. Evely Kaasiku tegi kindla ja stabiilse jooksu ning pääses eeljooksust finaali kaheksanda tulemusega. Sigrid Ruulil jäi finaalikohast puudu 3 sekundit ja otsustavaks sai üks valet poolt maja joostud lisakaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles