Sohu ehitatakse katsetamiseks miljonieurone teelõik

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Tallinna–Tartu maanteel Paide vallas Võõbus käib Kose–Võõbu ja Võõbu–Mäo teelõikude katselõigu ehitus.

Maanteeameti ehitusosakonna juhataja Aivo Salum ütles, et esialgse kava järgi valmib Võõbus ehitatav katselõik 10. septembriks. Katselõik ehitatakse, et leida lahendus, kuidas erinevaid turbalõike ületada.

Liiklusele katselõiku ei avata. «Erinevate võimalike vajumite hindamiseks imiteeritakse liikluskeskkonda liiva vedamisega teele. Sellega tekitatud ülekoormus kiirendab vajumist ja lubab saavutada tulemuse lühikese ajaga,» lausus ta.

Praegu puudub Salumi ütlust mööda riigieelarves raha Kose–Võõbu ja Võõbu–Mäo teelõikude ehitamiseks. «Kose–Ardu ja Ardu–Võõbu lõikudele koostatakse hetkel projekti,» ütles ta. «Võõbu–Mäo projekteerimise hange kuulutatakse välja lähipäevil, projekteerimise tähtaeg on 15 kuud.»

Katselõigu valmimise järel on see umbes aasta jagu jälgimise all ja pärast seda tehakse lõplikud mõõtmised. Katselõik likvideeritakse Kose–Võõbu ja Võõbu–Mäo teelõikude ehituse käigus.

Lõigu ehitus läheb maksma ligi miljon eurot, mida on sama palju, kui läheks maksma Paides Tallinna tänava remont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles