Linlased kujundavad uut metsaparki

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Ei juhtu just sageli, et kohalikud elanikud võtavad nõuks kujundada oma kodulähedasse võsastunud metsatukka ilus linnapark koos kõnniteede, istepinkide ja sillakestega, unustamata pesakastidega kostitada isegi linde.

Paide äärelinnas Ülejõe staadioni lähedal aga just nii juhtus. Paide linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Tiina Kivila meenutas, et kui eelmisel kevadel pöördus linnavalitsuse poole Heinar Koppel ja tegi ettepaneku ühiskondlikult korrastada Ülejõe staadioni piirkond metsapargiks, oli linnavalitsus loomulikult sellega nõus. «Oli ju see piirkond suhteliselt hõivamata – peamiselt kasutati staadionit, kõrvalolev metsaala oli võsastunud,» nentis ta.

Kuulates ettevõtmise algatajate plaane, tundus idee Kivilale alguses mitme aasta tööna. «Seda rõõmustavam on praegust tulemust vaadata. Veel suuremat rõõmu teeb, et linnaelanikud on piirkonna omaks võtnud ja seda kasutatakse aktiivselt,» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles