Priit Seire: kõike ei saa rahaga mõõta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Seire kodu Järva-Jaanis saab varsti lähemalt näha seriaalis «Naabriplika», mille võtted seal praegu käivad.
Priit Seire kodu Järva-Jaanis saab varsti lähemalt näha seriaalis «Naabriplika», mille võtted seal praegu käivad. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Terve elu Järva-Jaanis elanud ettevõtja Priit Seire viib inimesi kokku autospordiga, kogub talutehnikat ja on leidnud ühise keele noortega.

Priidu ja tema abikaasa Riina kodumaja Järva-Jaanis Pikal tänaval hakkab kergesti silma. «Selline ta on ja enam ümber teha ei saa. Valmis on!» ütleb Priit oma maja ja koduhoovi kohta. Ruumi midagi uut arendada koduhoovis tõesti pole. Kiviaiaga piirneval õuel on maalähedane stiil, mis hoolimata alevikusisesest asukohast meenutab tõelist Eesti maakodu. Välisilmele ei jää alla ka kodumaja sisemus, mis on samuti stiilipuhas ning looduse ja maaeluga kooskõlas.

Seired said maja endale 1995. aastal. Kahekümne seeselatud aasta jooksul on Priidu ütlust mööda samaks jäänud ainult maja seinad, kõik muu on ümber tehtud. Inspiratsiooni majaümbruse kujundamiseks said nad Seto talumuuseumist, kuid koduhoovi lõplik kujundus on Priidu ja Riina enda looming. Lisaks kodumajale mahuvad kiviaiaga piiratud krundile ka saunahoone ja hobutalumuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles