Taaskasutussõbralik kabinet ühendab arvamusfestivaliga seotuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusfestivali ühe korraldaja ja Paides Wabalinna majas tegutseva säästva renoveerimise infokeskuse esimehe Rainer Eidemilleri kabinet erineb tavapärastest tööruumidest juba seetõttu, et sisse astudes ei tekita imestust mitte ainult üksikud esemed laual või riiulil, vaid kabinet tervikuna. Ei kabinetis ega ka terves majas pole peale plastikakende ühtegi jälge euroremondist. «Teeme kõike aeglaselt, ettevaatlikult, võtame järjest kihte lahti,» kirjeldab Eidemiller vana maja restaureerimist. «Otsest remondieelarvet meil pole, püüame säilitada ja taaskasutada seda, mis siin juba olemas on.»

Osa mööblit on pärit lausa jäätmejaamast. Eidemilleri ütlust mööda ei saagi vanas majas kiiresti tegutseda, samuti on soov remonditöödega ise tegeleda, mitte lasta mõnel firmal korraga ära teha. Sammhaaval tegutsemisele viitab näiteks kabineti lagi, mis on ainult pooleldi taladeni lahti võetud. Samuti on koridori seinad krohvikoolituste käigus vaid osaliselt krohviga kaetud. Eidemiller tahab jätta inimestele võimaluse restaureerimistööde sisse vaadata.

Kabinetis tegutsevad väikestviisi kõik, kel vaja paberitööd teha. Praegu võib seal sageli kohata näiteks arvamusfestivali teist korraldajat Maiko Kesküla. Festivali ajal käib sealt aga läbi rohkem inimesi kui muidu, majas on plaanis koosolekud, talgud, vabatahtlike toitlustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles