RMK müüs Järvamaalt 100 000 kuupmeetrit puitu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

2015. aasta esimese kuue kuuga müüs RMK 1,6 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali kokku 70,8 miljoni euro eest.

Keskmiseks metsamaterjali müügihinnaks kujunes 44,3 eurot kuupmeetrist, mis on eelmise aastaga võrreldes 6% madalam. 2014. aasta esimesel poolaastal müüs RMK metsamaterjali 1,5 miljonit kuupmeetrit 69,8 miljoni euro eest, keskmiseks hinnaks kujunes 47,1 eurot kuupmeetrist. RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on kasumi vähenemise põhjuseks hinnalangus puiduturul. „Eelkõige puudutab see okaspuupalki, mis moodustab ühtlasi ka suurima osa RMK müügimahust ja -tulust,“ kommenteeris Kallas. „Paberi-ja küttepuidu osas on samuti toimunud eelmise aastaga võrreldes langus, kuid siiski mitte nii märkimisväärne.“

Raidmeid ja hakkpuitu müüs RMK esimesel poolaastal 75 000 kuupmeetrit 2,2 miljoni euro eest, keskmine müügihind ulatus 28,7 euroni kuupmeetrist. Mullu samal ajal müüdi raidmeid ja hakkpuitu 82 000 kuupmeetrit 2,5 miljoni euro eest, keskmine müügihind oli 30,3 eurot kuupmeetrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles