Teismelised õpetavad tuleviku koolitunde andma

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa koolipoisid Sten Perillus (vasakul) ja Sten Erik Tuuleveski võitsid tuleviku õppehoone kavandiga koolile 3D-printeri, millest saab kolmemõõtmeliste esemetena välja printida 20 × 20 sentimeetri suuruseid asju.
Väätsa koolipoisid Sten Perillus (vasakul) ja Sten Erik Tuuleveski võitsid tuleviku õppehoone kavandiga koolile 3D-printeri, millest saab kolmemõõtmeliste esemetena välja printida 20 × 20 sentimeetri suuruseid asju. Foto: Dmitri Kotjuh

Väätsa Põhikooli viis õpilast 7.-9.klassini loovad miniõpilasfirma, mis pakub digitunde ja koolitusi nii õpilastele kui ka täiskasvanutele.

Minifirma direktor Sten Perillus selgitas, et firma Digitund asutasid nad seoses huviga digimaailma ja tehnoloogia vastu ning sooviga seda huvi teisega jagada.  "Soovime näidata, missugune näeb välja tuleviku koolitund kasutades tahvelarvuteid ja Google Cardboard prille. Kindlasti on põnevad loodusõpetus või matemaatika tahvelarvutis või arvutiklassis, ainealased õuetunnid ruutkoodi mänguga, tähtede ja numbrite tundmaõppimine või hoopis  Google Drive'i keskkonna võimalused, esitluste loomine Prezi või Padlet'iga, kodulehe või animatsioonide loomine," kirjeldab Perillus.

Ta rõhutas, et nende ettevõtte tundides õpetab teist õpilast või hoopis õpetajat just õpilane. "Nii on põnevam  õpilastel õppida ning kõigil töötada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles