Alasti suplejad pälvisid Türil rannavalvurite tähelepanu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alasti ujujad. Pilt on illustratiivne.
Alasti ujujad. Pilt on illustratiivne. Foto: REUTERS/Daniel Munoz 

Kuigi suvesoe saabus Eestisse alles sel nädalal pole, rannavalvurid tööpuuduse üle kurta saanud.

Türi tehisjärve ääres tuli G4S rannavalvuritel juulis näiteks otsida kadunud last (kes ka lõpus leiti) ja anda viiel korral esmaabi. G4S Eesti kommunikatsioonispetsialist Esme Kassak ütles, et avaliku korra rikkumisi lugesid rannavalvurid kokku 43, neist klaastaaraga randa tulemist 12 korral ning joobes isikute korrale kutsumist 9 juhul. «Kümnel korral tuldi randa lemmikloomaga. Muudest juhtumitest toodi veel välja poidest kaugemale ujumist, aga ka alasti suplust,» täpsustas ta.

Silla all ujumisi tuli kevadpealinna tehisjärves ette kuuel korral (neist kõige kurvemalt läks ujujal, kes sai peatrauma ja talle tuli kutsuda kiirabi) ning nendel puhkudel tuli jälle rannalistele meelde tuletada, et see ei ole kõige ohutum viis veemõnusid nautida. Kuuel korral hüpati vette selleks mitte ettenähtud kohast, neljal korral oli suplejatele mõeldud paigas ka kalastajaid.

Juulikuus lahendas 16 Eesti rannas suvitajate turvalisust tagav G4S Rannavalve 2234 avaliku korra rikkumist, mida on üle tuhande võrra vähem kui möödunud aastal samal perioodil G4Si valvatavates randades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles