Paide Vallimägi saab ühe lava juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide Vallimäele püstitatakse järgmisel nädalal peetava arvamusfestivali tarbeks puidust lava. Ehitatav Oru lava jääb Vallimäele püsivalt ja on kasutatav ka teistel eesmärkidel.

Festivali üks korraldajatest Maiko Kesküla nimetabki poodiumist ja trepiastmestikust koosneva lava ehitamise peamiseks põhjuseks soovi luua Vallimäele midagi püsivat. Trepiastmestik tekitab tema ütlust mööda orgu loomuliku amfiteatri. Lava kavandi autoriteks on Eesti kunstiakadeemia disainerid.

Ajakeskuse Wittenstein juhatuse liige Ants Hiiemaa rõõmustab samuti, et Vallimägi täieneb uue istumis- ja kontserdikohaga. Tema meelest on parem korraldada seal just väiksemaid kontserte, sest suurel laval jääks nende puhul mulje, et rahvast on väga vähe. Ajakeskusel endal on kokkupandav ratastel lava koos leedekraaniga, mida saab kombineerida mäenõlvale ehitatava astmestikuga. Ainsa probleemina näeb Hiiemaa seda, et lavaalune maatükk on eramaa, kuid seal kontsertide korraldamine on tema sõnul siiski läbirääkimiste küsimus. Lava korrashoiuga ei näe ta samuti probleemi. «Iga asi nõuab korrastamist, aga see on vaeva väärt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles