Järvalane kehastab õnneotsijat

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ekke Moor"
"Ekke Moor" Foto: Kuressaare linnateater

Paidest pärit noormees Karmo Nigula mängib peaosa EMTA Lavakunstikooli 27. lennu bakalaureuselavastuses, mis valmis Kuressaare Linnateatri ja VAT Teatri koostöös. 

"Ekke Moori" dramatiseerija ja lavastaja on Aare Toikka, kunstnik Iir Hermeliin, koreograaf Kristjan Rohioja, muusikaline kujundaja Ardo-Ran Varres, valguskujundaja Sander Põllu, võitlusstseenide koreograaf Tanel Saar.

Karmo Nigula kehastab August Gailiti romaani "Ekke Moor" järgi valminud lavastuses peaosalist ja nimitegelast Ekke Moori. Teistes osades on Jürgen Gansen, Markus Habakukk, Ester Kuntu, Karl Laumets, Saara Nüganen, Lauli Otsar, Ott Raidmets, Christopher Rajaveer, Liisa Saaremäel ja Risto Vaidla. Kursuse juhendajad on Peeter Raudsepp ja Katariina Unt.

Etenduse iseloomustuse kohaselt on „Ekke Moor“ aastal 2015 liikuv, aktiivne, kohati tantsuline mäng klišeedega eestlase elust ja unistustest/hirmudest. "Katsetame eesti rahvatantsu mustritega liikumistes, miksime muusikat ja loodushelisid, mängime lavakujunduse, kostüümi ja valguse võimalustega," seisab etenduse kirjelduses.

Peaosaline Karmo Nigula ütles 3. augustil eetris olnud "Aktuaalsele Kaamerale", et Ekke Mooriga on tal seost küll.  "Mina ka ei ole Tallinna poiss ja olen läinud ka kunagi kodust ära ja püüdnud iseseisvuda ja vastutada ja teha oma valikuid."

Vaata ERR'i videolõiku.

Vaata mängukava

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles