Väntorelimängijad tulevad Paide vallimäele

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi ning Soome Väntorelimängijate Ühingu poolt korraldatav linnakultuurifestival toob 4.-9. augustil Eestisse väntorelimuusika ja kõik sellega seonduva.

Tänavatele ja kontsertpaikadesse saabub üle 30 väntorelimängija 10 erinevast riigist, toimub üle 20 kontserdi 5 erinevas Eesti paigas. Lääne-Euroopast pärit pikkade traditsioonidega kultuurivaldkond on oma koha leidnud ka Eestis ja Soomes. Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi perepäeva raames toimuvale kontserdile saab osta sooduspileti, teised kontserdid on tasuta.

Festivali üks peakorraldajatest Risto Lehiste selgitab: „Festivaliga tahame eesti inimestele ja Tallinnas viibivatele turistidele tutvustada väntorelimuusikat kui pika ajalooga kultuurivaldkonda. Lisaks muusikale on paeluvad ka ajaloolised pillid ning ilusad kostüümid - just nagu muuseum tänaval. Väntorelimuusika võlu peitub selle universaalsuses, positiivsuses ning sobivuses igale kuulajale. Tulge kuulama ajatut muusikat ajaloolistel pillidel.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles