Järvamaa orienteerujad võistelevad orienteerumise maailmameistrivõistlustel

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilt pärit Evely Kaasiku, üks Eesti tipporienteerujaid, on mitmekülgne ja särav noor naine. Orienteerumise kõrvalt käib ta koolis ja töötab lausa kahe koha peal.
Türilt pärit Evely Kaasiku, üks Eesti tipporienteerujaid, on mitmekülgne ja särav noor naine. Orienteerumise kõrvalt käib ta koolis ja töötab lausa kahe koha peal. Foto: Dmitri Kotjuh

Šotimaal Invernessis alagasid tänavuse aasta orienteerumisjooksu maailmameistrivõistlused. Eesti kaheksaliikmelisse koondisse kuuluvad ka Järvamaa naisorienteerujad Evely Kaasiku ja Sigrid Ruul.

Orienteerumisklubi JOKA president Paul Poopuu andis teada, et maailmameistrivõistlused algasid sprinddistantisde kvalifikatsiooni- ja finaalidega ning sprinditeatega.

Sprindi eeljooksudes startis 102 naisorienteerujat, kes oli jaotatud kolme kvalifikatsioonigruppi, kust igaühest viisteist paremat finaali pääsesid. Võistlus peeti ülimalt kiirel linnamaastikul, kus võistlejatel tuli hoida kõrget kiirust detailiderohke elamurajooni vahel, kus kõik majad oli üksteisele väga sarnased. Peamine keerukus seisis oskuses kiire hoo pealt kaardil kujutatu välja lugeda ning õigel hetkel õigesse tänavasse, läbikäiku või kohta kontrollpunkti võtma pöörata. Naistei eeljooksud võideti ajaga 3:40-3:50 min/km ja meestel 3:10-3:15 min/km ning seda koos kaardilugemise ja orienteerumissooritusega. Finaali pääsesid kokku 25 riigi sportlased.  Sprindis olid stardis ka mõlemad orienteerumisklubi JOKA naised. Evely Kaasiku tegi Poopuu sõnul kindla ja stabiilse jooksu ning pääses eeljooksust finaali kaheksanda tulemusega. Sigrid Ruulil jäi finaalikohast puudu 3 sekundit ja otsustavaks sai üks valet poolt maja joostud lisakaar. Eesti meestest jõudis finaali Kenny Kivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles