Kaitseliitlasi ootab Pitka luurevõistlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseliit

Täna Võrumaal algaval admiral Pitka luurevõistlusel pannakse proovile seitsme riigi sõdurite oskused ja teadmised. Järvakaid esindab KL Järva maleva võistkond.

Meie võistkonda kuuluvad kapten Indrek Reismann, nooremleitnant Lauri Mäepalu, nooremseersant Alo Aasma ja Jürgen Põldma. Võistkonna esindajad on nooremveebel Urmas Kõonurm ja seersant Jüri Hiiemäe. «Kõige olulisem on, et saaks meeskonnatöö klappima, alles siis on võimalus parajas koguses sõduriõnne abiga parematest kohtadest mõtlema hakata,» sõnas üks võistkonna liige, Järva maavanem Alo Aasma.

Maailma üheks raskemaks militaarvõistluseks peetaval admiral Pitka luurevõistlusel lähevad võistlustulle seitsme riigi kakskümmend viis võistkonda, kes peavad nelja päeva jooksul läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult ligi sada kakskümmend kilomeetrit. Kuigi suurem osa võistkondi esindab kohalikke jõustruktuure – kaitseliitu, kaitseväge ja vanglateenistust, leiab võistlejate nimekirjast ka arvestataval hulgal väliskülalisi. Rajale läheb kaks Soome ja kaks Ameerika võistkonda, ühe võistkonnaga on esindatud Taani, Rootsi, Norra ja Läti. Samuti on võistlusel oma naiskonnaga väljas naiskodukaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles