Kinnisvaraturg on muutusteta: napib raha ja inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriilevälja elurajoon 2015. aastal, mil osad majad olid veel elanike ootel.
Kriilevälja elurajoon 2015. aastal, mil osad majad olid veel elanike ootel. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Huvi osta maja või maatükk oli 2008. aasta hakul veel suur. Ostuhuvi kahanes aga koos palkadega, taastumismärke Järvamaal selles vallas seni pole: krundid seisavad ja valmis ehitatud hoonetes puhub ikka vaid tuul.

Ehkki kinnisvarafirma Arco Vara Paides tegutsev maakler Lea Kerma pole aastate jooksul ühegi uusarendusega otseselt tegelenud, näeb ta oma igapäevatöös, et uusarendused põldudel, näiteks Mäekülas ja Kriileväljal, pole kuidagi müügiks läinud. Maakleri hinnangul pole Järvamaal maja müüa sooviva inimese väljavaade selle eest õiglast hinda saada aga kindlasti utoopia. «Sellised tehingud õnnestuvad. Pikemalt jäävad seisma ülehinnatud varad,» ütles Kerma. Tema hinnangul pole müügiperiood õiglase hinnaga elamute puhul pikk, võib juhtuda, et ostja on olemas juba kuu möödudes. Kui aga hinna ja kvaliteedi suhe on paigast ära, võivad kinnistud jääda väga pikaks ajaks müüki. «Minul on kõige pikem müügiperiood olnud 2,5 aastat. Enamasti jääb see vahemikku 4–12 kuud,» lisas Kerma.

Töökohti napib, väljavool on suur

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles