Kaitseliitlasd rassivad maailma raskeimal luurevõistlusel- Pitkal

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseliit

Teisipäeval Võrumaal algaval admiral Pitka luurevõistlusel pannakse proovile seitsme riigi sõdurite oskused ning teadmised. Järvakaid esindab KL Järva maleva võistkond.

Maailma üheks raskemaks militaarvõistluseks peetaval admiral Pitka luurevõistlusel läheb võistlustulle kakskümmend viis võistkonda seitsmest riigist, kes peavad nelja päeva jooksul läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult ligi sada kakskümmend kilomeetrit. Kuigi suurem osa võistkondi esindab kohalikke jõustruktuure – Kaitseliitu, Kaitseväge ning Vanglateenistust -, leiab võistlejate nimekirjast ka arvestataval hulgal väliskülalisi. Rajale läheb 2 Soome, 2 Ameerika, 1 Taani, 1 Rootsi, 1 Norra ning 1 Läti võistkond. Samuti on võistlusel oma naiskonnaga esindatud ka Naiskodukaitse.

Admiral Pitka luurevõistluse avatseremoonia leiab aset teisipäeval Rõuge keskuses kell 13 ning esimesed võistkonnad lähevad rajale sama päeva viimastel tundidel Nursipalust. Võistlusele paneb punkti laupäeval hommikul toimuv lõpujooks, mille finiš on Võru külje all Tamula järve ääres. Võistluse lõpetamine on samuti laupäeval Võrus algusega kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles