Kaupleja hirmutas klienti tervisehädadega

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kliendi hirmutamine võimalike tervisehädadega võib kaupmehele kasu asemel kahju tuua. Lisaks kliendi meelepahale ja vastumeelsusele toote suhtes on tegu ebaausa kauplemisvõttega.

Terviseteemalistel ettevõtmistel võib tihti märgata kaupmehi, kes pakuvad erinevaid toidulisandeid pulbri, tableti või joogi kujul. Kõik need peaksid inimese tervist toetama või aitama tervena püsida.

Mõnikord juhtub aga, et väljakuulutatud terviseseminar osutub ühe ettevõtte tooteesitluseks. Ühele sellisele sattus ka Järva Teataja toimetusega rääkinud väikeses külas elav proua. Teda ärritas korduvalt kõlanud seisukoht, et ilma Koralliklubi toidulisanditeta pole tervislikult toitumine võimalik. «Nad väitsid, et iga päeva sissesöödav toit on mürgine ja teeb meid haigeks,» kõneles avalikku tähelepanu pelgav proua. «Kui ma kasvatan kõike oma aias, siis kuidas see saab olla mürgisem kui tablett, mis on toodud ei tea kust ja tehtud ei tea millest,» oli ta pahane. Ta avaldas ka kahtlust, kas plasttopsi pakendatud tooted ikka on läbini looduslikud, nagu esitlust teinud inimesed väitsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles