Järvamaa võib saada kolm tervisekeskust

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst. Pilt on illustratiivne.
Perearst. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Järgneva kaheksa aasta jooksul ehitatakse või renoveeritakse üle Eesti 113,6 miljoni euro eest vähemalt 35 esmatasandi tervisekeskust, seejuures aastaks 2018 peab neist olema valmis saanud 15 tervisekeskust.

Järvamaal näeb sotsiaalministeerium tõmbekeskustena kuut asulat.

Esmatasandi tervisekeskuste ehitamiseks suunab sotsiaalministeerium Euroopa liidu regionaalarengu fondist tervisekeskuste ehitamisse ja renoveerimisse 85,2 miljonit eurot, mis koos 25 protsendilise omafinantseeringuga moodustabki 113,6 miljoni euro suuruse investeeringu.

Eesti perearstide seltsi juht Diana Ingerainen selgitas, et tervisekeskuse meeskond tegutseb perearsti eestvedamisel – seal töötavad perearstid ja -õed, tervisekeskustes saavad olema füsioteraapia võimalused, mitmesuguste koduõenduse teenuste pakkumine ja ämmaemand(ad). «Muud spetsialistid lisanduvad vastavalt konkreetse esmatasandi tervisekeskuse valikule,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles