Kaitseliitlased hakkavad naiskodukaitsjaid õpetama

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Merilo (üleval vasakul), Marek Müller (paremal), Rodion Sorokin (all paremal) ja Peeter Veiksaar (vasakul).
Raimo Merilo (üleval vasakul), Marek Müller (paremal), Rodion Sorokin (all paremal) ja Peeter Veiksaar (vasakul). Foto: Hannes Võrno/Estcon-16 teabeohvitser

Türi vallas Metsajõel kohtuvad sel nädalavahetusel sajad naiskodukaitsjad üle Eesti. Muu hulgas jagavad mehed naistele teadmisi ja oskusi, millest naistel vajaka.

Türi valda Metsajõe puhkekülla saabub reedel naiskodukaitsjate suvelaagrissse enam kui 300 naiskodukaitsjat koos peredega.

Suvelaager toimub tavapäraselt üle aasta ja korraldusjärg on jõudnud Järva ringkonnani.

Suvelaagri avatseremoonial heisatakse Järvamaa naiskodukaitsjate meisterdatud laagrilipp, esineb naiskodukaitsjate rahvatantsurühm Kõver Küünarnukk. Ringkonnad esitavad etteasted oma tegevustest muusika-aasta võtmes. Keskööl, pärast diskot, kohtub Juuli Augustiga Järvamaalt.

Laupäeva sisustavad naiskodukaitse erialagruppide töötoad, mille eesmärk on kaardistada erialagruppide tegevuse hetkeolukord, hoogustada tegevust ja teha tulevikuplaane.

Päeva teises pooles korraldavad Järva maleva kaitseliitlased suvelaagri osalejatele meeleolukad kombineeritud võistlused. Lisaks on kõikidel naistel võimalik osaleda koolitussarjas „Meestelt naistele“. Uusi teadmisi õpitakse ainult meestelt ja teemadeks on oskused, mida mehed natukene paremini oskavad ja naised võiks osata.

Suvepäevade viimasel päeval on avatud fotonurk, toimub ajalookomisjoni eestvedamisel ringkondade vaheline Naiskodukatise lähiajaloo teemaline viktoriin.

Eriliseks teeb suvelaagri veel asjaolu, et seekord valmistavad söögi ainult mehed- Järva maleva kaitseliitlased. Et suvelaagrilised paremini sulanduksid toimub kõikidel päevadel nime-bingomäng.

Suvepäevi juhivad kaitseliitlased Raimo Merilo ja Alo Aasma.

Eelmised suvepäevad korraldas Harju ringkond, järgmised tulevad kahe aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles