Joobnuna rooli ajab rumalus

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoroolist alkoholi tarvitamise tunnustega tabatud inimese hoiakuid ja käitumist on võimalik muuta, kui sekkuda õigel ajal, usub Eesti liikluspsühholoog Gunnar Meinhard. Õige aeg on möödas, kui keegi vigaseks sõidetud või joove nii suur, et kuulub kriminaalkorras karistamisele.
Autoroolist alkoholi tarvitamise tunnustega tabatud inimese hoiakuid ja käitumist on võimalik muuta, kui sekkuda õigel ajal, usub Eesti liikluspsühholoog Gunnar Meinhard. Õige aeg on möödas, kui keegi vigaseks sõidetud või joove nii suur, et kuulub kriminaalkorras karistamisele. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Kui tegu pole just alkoholisõltlasega, on võimalik järelkoolituse käigus joobeseisundis autot juhtinud inimese hoiakuid ja seega ka käitumist muuta, usub Eesti liikluspsühholoog Gunnar Meinhard.

Väikestes paikades on suhteliselt tavapärane, et kellegi juures võetakse napsi ja siis sõidetakse autoga koju, mis on «ainult» kahe kilomeetri kaugusel. Kui ohtlik selline suhtumine on?

Poodi või apteeki minekuks ongi maal või metsas elaval inimesel ainus võimalus sõita autoga. Kuidas eakas terviseprobleemidega inimene läheb jalgsi 8 või suisa 20 kilomeetrit? See, et eelmisel õhtul sai naabertalu meestega ära joodud hulk kanget alkoholi, on ammu ajalugu, sellele ei mõelda. Kehva enesetunde ajab ta väsimuse süüks ja poodisõit võib hommikul alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles