Liht- ja müügitöötajaid vajatakse endiselt tippspetsialistidest enam

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik Postimees

Juunikuus oli Järvamaal 739 registreeritud töötut. See moodustab 4,1% tööealistest elanikest. Uusi töötuid võeti arvele 116. Neist 14 olid kaotanud töö koondamise järel.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang ütles, et töötu seisund lõppes 130 inimesel. Neist 2 läksid ajateenistusse, 13 lõpetasid seisundi omal soovil, 24 katkestasid tööotsingud konsultandile teadmata põhjusel ja programm lõpetas nende seisundi seadusest tulenevalt 30 päeva jooksul pöördumata jätmise tõttu, 89 inimest asus tööle ja 2 alustasid ettevõtlusega starditoetuse abil. Üks inimene hakkab tegema santehnilisi- ja plaatimistöid, teine hakkab pidama kohvimaja.

Teenustel osales 241 töötut, see on kuu jooksul 35%. Neist uued teenustele asujad 133 inimest. Karjäärinõustamisel käis 49 inimest, tööotsingu töötoas osales 39, tööpraktikale läks 6, tööturukoolitusele läks 25, tööharjutusel alustas 3 töötut, proovitööl käis 1 inimene, võlanõustamist kasutas 1 inimene ja palgatoetusega asus tööle 6 inimest, individuaalse abiga aidati tööle 2 töötut ja noortegarantii programmiga „Minu esimene töökoht“ asus tööle 1 noor.

Töötuse vähenemise taga on Tasangu arvates töökohtade sesoonsus. Suveperioodil otsivad tööandjat uutele või hooajalistele töökohtadele pidevalt tööjõudu. Juunikuus avaldasid ettevõtted 110 vaba töökohta. Neist 22% olid teenindus – ja müügitöötajatele, 21%  lihttöölistele, 16% oskustöötajatele ja käsitöölistele, 13% seadme- ja masinaoperaatoritele ja koostajatele, 12% uutest töökohtadest pakuti tippspetsialistidele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles