Publiku huvi toob Esna mõisa taas "Hääled"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garmen Tabor lavastuse «Hääled» esietenduse eel. Lavastaja Lembit Petersoni ja näitlejate Garmen Tabori ja Aleksander Eelmaa sõnul on Kruusvalli dialoogide ümber tekkinud proovide kestel omapärane vorm.
Garmen Tabor lavastuse «Hääled» esietenduse eel. Lavastaja Lembit Petersoni ja näitlejate Garmen Tabori ja Aleksander Eelmaa sõnul on Kruusvalli dialoogide ümber tekkinud proovide kestel omapärane vorm. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Augustikuu õhtutel on Esna mõisas taas võimalik näha eelmisel suvel esietendunud lavastust "Hääled". Lavastus on kokku pandud kaheksast pildist, mis kõik räägivad meile tuttavatest rollidest ning erinevas vanuses inimeste omavahelistest suhetest.

Theatrumi produtsendi Aive Sarapuu sõnul olid eelmisel suvel kõik etendused välja müüdud, nii oli publiku huvi ühelt poolt kindlasti põhjus, miks lavastust ka sel aastal edasi mängida. "Kuna teatri aastaauhindade jagamisel valisid kriitikud Garmen Tabori selles lavastuses osatäitmise eest üheks nominendiks naispeaosa auhinnale, siis ka säärane tunnustus oli põhjus omaette," lisas Sarapuu.

Lavastaja Lembit Peterson on esietenduse eel öelnud, et "Hääled" teeb omapäraseks tõsiasi, et lavastuse aluseks olevad Jaan Kruusvalli tekstid ei ole algselt lavale kirjutatud. Tegemist on ühe- ja kahekõnedega, millele lavalise vormi andmine on trupi hinnangul olnud nende suurim väljakutse. "Lavastuse eesmärk on algusest peale olnud leida nende väikeste dialoogide siduv mõte ning leida viis, kuidas need kokku kõlaksid," ütles lavastaja Lembit Peterson.

Copy
Tagasi üles