Suurperede ahjud saavad renoveeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kevadel kirjutasid vabatahtlikud päästjad (mittetulundusühingud) projekti, et abistada vähekindlustatud leibkondasid, kellel puudub võimalus oma küttekolle või pliit parandada. Raha saadi päästeametilt selleks 35 000 eurot.

Järvamaalt oli taotlejaid kaks, kes toetust küll ei saanud, kuid nende mure kütekoldega on nüüdseks murtud.

Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Piret Seire ütles, et ühte perekonda jõudis enne päästeametit aidata juba Kanal 2 telesaade «Kodutunne». Teist taotluse esitanud suurperet päästeamet aga abistada ei saanud, sest tol hetkel polnud pere korter nende oma, vaid üüritud ning neil puudus õigus seal renoveerimistöid teha. «Seda suurperet saime aidata niipalju, et saatsime sinna korstnapühkija, kes küttekolded puhastas ja kõige kriitilisemad kohad üle vaatas ning inimesi juhendas, kuidas ja millises järjekorras töid teha,» ütles Seire. «Alati polegi vaja uut ahju, kuigi esmapilgul tundub, et olukord on väga halb. Vahel piisab isegi natukesest, esmatähtis on (ahju - toim) puhastamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles