Väätsa kool renoveeritakse energiatargaks hooneks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline võiks välja näha Väätsa põhikool pärast renoveerimist.
Selline võiks välja näha Väätsa põhikool pärast renoveerimist. Foto: Erakogu

Väätsa vald ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium sõlmisid lepingu, et Eesti ja Šveitsi koostööprogrammi vahenditest renoveeritakse Väätsa põhikool ligi nullenergiaga hooneks.

Koolile rajatakse uus kütte- ja ventilatsioonisüsteem, soojustatakse sokkel, fassaad ja katus ning ehitatakse ümber sadeveesüsteemid. Kooli katusele paigutatakse päikesepaneelid, ehitatakse õuesõppe klass ning kaks klassiruumi, kus õpilased näevad ekraanilt energia liikumist klassis.

«Koolihoone korrastamine on pärast eakatekodu valmimist teine suur samm energiatarga valla suunas. Koolist saadavad teadmised energiasäästust ja taastuvenergiast jõuavad läbi laste Väätsa kodudesse. See kõik on tulevik – algul annab see võimaluse raha kokku hoida, hiljem nende teadmistega raha teenida,» ütles Väätsa vallavanem Lauri Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles