Viimases bussis ei taha naer vaibuda

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba aastaid sõidab veepeo ajal Koeru ja Väinjärve vahet buss. Paari-kolmeaastase pausi järel oli sel korral taas roolis koerulane Ilmar Kluust.
Juba aastaid sõidab veepeo ajal Koeru ja Väinjärve vahet buss. Paari-kolmeaastase pausi järel oli sel korral taas roolis koerulane Ilmar Kluust. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

On pühapäev, 26. juuli. Suveöö võiks valgemgi olla, aga kasvavat kuud varjutab üha tihenev pilvkate. Sinistes toonides bussi kell näitab 2.07, kui see Väinjärve äärest lahkub.

Terve elu auto- ja bussijuhi ametit pidanud Ilmar Kluust (52) on veepeolisi Koeru ja Väinjärve vahet vedanud mitmel aastal. «Vahepeal umbes kolm aastat sõitis keegi teine, olin mujal tööl,» täpsustab ta. Buss väljub laupäeval Koeru kultuurimaja eest neljal korral ja sõidab peoplatsile. Esimesed kaks reisi sõidab Kluust Koerust järve äärde tühjalt. Alles kell 19.30 väljuvale reisile leidub sõitjaid. Üle poole kohtadest on siiski vabad.

Päeval viib Ervitale ta üle järve ujujad, aga neidki on vähem kui mõni aasta tagasi. «Autosid on palju rohkem.» Kluust usub, et ka kergliiklustee Koerust Väinjärve poole on sõitjate arvule mõjunud, samas rõõmustab ta, et liigelda on seetõttu ohutum. «Peolisi polnud ju näha, kui nad öösel pimedas ühest teeservast teise kakerdasid,» nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles