Heitlik suveilm hoiab uljaspead uppumast

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesknädalal polnud Türi tehisjärve ääres peaaegu ühtegi hingelist. Mäletatavasti uppus samasse järve eelmise aasta suvel kaks inimest.
Kesknädalal polnud Türi tehisjärve ääres peaaegu ühtegi hingelist. Mäletatavasti uppus samasse järve eelmise aasta suvel kaks inimest. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Eelmisel aastal nõudsid veeõnnetused Järvamaal viie inimese elu. Tänavust suplussuve möödunuga võrrelda ei saa: traagilisi veeõnnetusi pole seni olnud ja rannad on nigela ilma tõttu inimtühjad.

Paide tehisjärve ääres olematute suvitajate üle valvav Santeri Sapp tunnistas, et keskmisel päeval käib rannast läbi nii kümmekond inimest. «Ma ise ka nii kehvade ilmadega randa ei tuleks. Räägitakse, et augustis peaks soojaks minema, kuid seda juttu oli ka juuni lõpus juuli kohta,» sõnas ta. «Korraliku suvesoojaga ilmasid on pooleteise kuu jooksul olnud vast viis, mitte enam.»

Ärevamaid momente ja ohtlikke olukordi sel suvel järve ääres tekkinud pole. Eelmise aasta samaks ajaks oli maakonnas uppunuid kaks. Suve lõpuks kasvas see arv viieni: üks juunis, kaks juulis ja kaks augustis. Kolm inimest oli läinud suplema, üks uppus vettehüpet tehes, üks kukkus sillalt vette. Kolm uppumissurma registreeriti Ambla vallas (Ambla jõgi, Aniste karjäär ja Käravete paisjärv) ja kaks Türi vallas (Türi tehisjärv). Kõik uppunud olid mehed ja teadaolevalt joobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles