Metsa võta kaasa telefon ja vile

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui vaikselt marju või seeni korjanud inimene kuusenoorendikuni jõuab, ei tasu tal sellest kohe robinal läbi minema hakata, vaid enne pisut valju häält teha, sest noorendikus võib mõni metsloom magada ja üles ehmudes rünnata. Mõlemad kaitseliitlased jutustasid seepeale loo, kuidas nad on karu kohanud. Ükskord suisa vaarikapõõsas.
Kui vaikselt marju või seeni korjanud inimene kuusenoorendikuni jõuab, ei tasu tal sellest kohe robinal läbi minema hakata, vaid enne pisut valju häält teha, sest noorendikus võib mõni metsloom magada ja üles ehmudes rünnata. Mõlemad kaitseliitlased jutustasid seepeale loo, kuidas nad on karu kohanud. Ükskord suisa vaarikapõõsas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vististi on lihtsaim lülitada laetud mobiiltelefonis sisse internet, avada GPS ja leida sealt auto asukohana märgitud kodupunkt. Igatahes ei aita metsa eksinut kunagine tarkusetera, et sammal kasvab puu põhjapoolsel küljel.

Sambla kasvamine sõltub suuresti niiskusest ja okaspuude tüved on ringiratast ühtmoodi samblased.

Kui kaitseliidu Karksi malevkonna teavituspealik Ants Kalam oli kompassi abiga põhjasuuna kindlaks määranud, võis lehtpuutüve sellelt küljelt küll rohkem sammalt leida, kuid selle järgi orienteerumine oleks ikkagi ehkupeale väljaminekut tähendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles