Väätsa põhikool renoveeritakse energiatargaks hooneks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline võiks välja näha Väätsa põhikool pärast renoveerimist
Selline võiks välja näha Väätsa põhikool pärast renoveerimist Foto: Erakogu

Väätsa vald ja Majandus-ja kommunikatsiooniministeerium sõlmisid lepingu, mille raames renoveeritakse Eesti ja Šveitsi koostööprogrammi vahenditest Väätsa põhikool ligi nullenergia hooneks.

Renoveerimise käigus rajatakse uus kütte- ja ventilatsioonisüsteem, soojustatakse sokkel, fassaad ja katus ning ehitatakse ümber sadevee süsteemid. Kooli katusele paigutatakse päikesepaneelid, rajatakse taastuvenergia õuesõppe klass ning kaks klassiruumi, kus õpilased näevad ekraanilt kogu klassis toimuvat energia liikumist.

„Koolihoone korrastamine on pärast eakate kodu valimist teine suur samm energiatarga valla suunas. Koolist saadavad energiasäästu ja taastuvenergia teadmised jõuavad läbi laste Väätsa kodudesse. See kõik on tulevik, alguses raha kokkuhoid, hiljem võimalus nende teadmistega raha teenida,“ ütles Väätsa vallavanem Lauri Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles