Medalistidel on sihid selged

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Järjekordne õppeaasta on varsti algamas ja avalduste vastuvõtt erinevatesse koolidesse lõppenud. Mida kavatsevad medaliga gümnaasiumi lõpetanud noored uuel algaval õppeaastal ette võtta?

Mari-Liis Uuk, Järva-Jaani gümnaasiumi hõbemedalist valis kolme kooli vahel ja otsustas sisekaitseakadeemia finantskolledži kasuks Tallinnas, kus asub õppima tollindust ja maksundust. Sisekaitseakadeemia oli Mari-Liisi esimene valik algusest peale. Kuigi tal oli valida mitme kooli vahel, jäi ta endale kindlaks. Mari-Liis mõtles ka turismi ja tervisega seotud erialade peale. Oma lõpliku valiku õppida tollindust ja maksundust tegigi ta just sisetunde ja kinnisidee järgi. Enda tulevikku Mari-Liis ette kujutada ei oska, sest kunagi ei tea, mis otsuseid ta järgmisel päeval teha võib. Siiski loodab ta tulevikus erialale vastavat tööd saada ja omandatud teadmisi maksimaalselt ära kasutada.

Koeru keskkooli kuldmedaliga lõpetanud Aigi Mänd alustab sügisest õpinguid Tartu tervishoiu kõrgkoolis. Avalduse esitas ta ka Tartu ülikooli. Mõlemasse füsioteraapia erialale ning Tartu ülikoolis lisaks bioloogiasse. Tartu tervishoiu kõrgkoolis hakkabki ta füsioterapeudi ametit õppima, kuna see on üks kahest Eesti koolist, mis tema valitud eriala õpetab. Aigile meeldib, et selles koolis pööratakse suurt tähelepanu praktikale, mis antud erialal on väga oluline. Lõpliku valiku tegemine oli talle väga kerge, sest kuigi ta sai ka bioloogia erialale sisse, oli see ainult varuvariandiks. Kui ta poleks sel aastal füsioterapeudi erialale õppima pääsenud, oleks ta järgmisel aastal kindlasti uuesti proovinud. Valiku tegi kergemaks ka see, et ta sai füsioteraapiasse sisse ainult ühte kooli. Pärast kooli lõppu soovib tüdruk jätkata Tartu ülikoolis magistriõppes ja tulevikus spetsialiseeruda laste füsioteraapiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles