Metsajõe puhkemaja pakatas käsitööst

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõppes tööde näituse, muusika ja diplomite andmisega Metsajõe puhkemajas kolm päeva kestnud Saara kirjastuse korraldatud käsitöökool, mida peeti juba viiendat korda.

Käsitöökoolis oli kolm gruppi, millest igaühes tehti erinevat käsitööd. Üheks rühmaks oli etnograafilise sõrmkinda grupp, mida juhendas Saara kirjastuse käsitöötoimetaja Anu Pink. Teises kooti Eesti pitse, mida käsitööhuvilistele õpetas «Haapsalu salli» raamatu autor Siiri Reimann. Kolmas grupp tegi raamatute «Meite Muhu mustrid»  autori Anu Kaburi (paremal) juhendamisel Muhu pätte (tekstiilist ja nahast käsitsi valmistatud jalanõud – toim). Naised tegid näputööd nii öösel kui ka päeval ja majast välja peaaegu ei jõudnudki. Pink sõnas, et koolitus oli väga populaarne, sest kõik kohad said üleöö täis. Ta lisas, et tegu on ainulaadse koolitusega, teisi selliseid Eestis ei korraldata.

Türi põhikooli muusikaõpetaja Tea Saar ütles, et käsitöökool meeldis talle väga, ta sai olla kolm päeva igapäevasest elust eemal täiesti teises maailmas. Saare ütlust mööda oli koos väga tore seltskond ning ka söögid olid väga head. Samuti sõnas ta, et koolitus oli hästi innustav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles