Tütarlastekoor pälvis mainekal võistlusel eripreemia

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Francisco Old First Church oli kolme koori tervituskontserdi paigaks. Teiste laulude seas kandis Järvamaa tütarlastekoor ette eesti rahvalaulu seadet «Kui mina hakkan laulemaie».
San Francisco Old First Church oli kolme koori tervituskontserdi paigaks. Teiste laulude seas kandis Järvamaa tütarlastekoor ette eesti rahvalaulu seadet «Kui mina hakkan laulemaie». Foto: Toomas Tippi

Eile veidi pärast tööpäeva lõppu jõudis Paidesse tagasi Järvamaa tütarlastekoor, kes pälvis USAs San Franciscos mainekal koorivõistlusel Golden Gate Veljo Tormise loomingu õnnestunud esitamise eest eripreemia.

Festivalil osales enam kui 600 last ja noort kaheksa riigi 21 koorist. Koerulasest koori liige Rebekka-Maria Remmelgas tõdes, et kultuur ja kombed, mille järgi neil ligi nädal elada tuli, on Eestist väga erinevad. «Arvan, et räägin kõikide eest, kui ütlen, et jäime reisiga rahule,» lisas Remmelgas.

Ühislaulude harjutamiseks tehti proove iga päev. Remmelgale oli omaette elamus lõputseremoonia, kus üheskoos lauldi erinevate rahvaste laule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles