50 000 sõidukit võivad saada sundkindlustuse

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel
Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel Foto: Eero Vabamägi

Igal liiklusregistris registreeritud mootorsõidukil või haagisel peab olema liikluskindlustuse leping. Kui lepingu sõlmimise kohustus on täitmata, rakendub sundkindlustus. Mullu jõustunud liikluskindlustuse seaduse üleminekusäte vabastas liikluses mittekasutatavad sõidukid 12 kuuks lepingu sõlmimise kohustusest. 1. oktoobril 2015 see üleminekuaeg lõppeb.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul puudutab üleminekuaja lõpp umbes 50 000 sõiduki omanikku või vastutavat kasutajat. „Seaduse jõustudes oli liikluskindlustuse poliisita üle 100 000 sõiduki. Eeldati, et need on sõidukid, mida ei kasutata. Üleminekuaeg anti selleks, et seisva sõiduki omanikud saaks sõiduki liiklusregistrist kustutada,“ selgitas Potsepp. „Paraku on paljud sõidukiomanikud jätnud sundkindlustuse ohu tähelepanuta“.

„Palume üle vaadata oma auto, mopeedi, haagise vm sõiduki liikluskindlustuse kehtivus. Kui sõidukit kasutate, tuleb sõlmida liikluskindlustuse leping. Kui liiklusregistris on arvel sõiduk, mida ei kasutata, tuleb see sõiduk sundkindlustuse vältimiseks registrist kustutada,“ ütles Lauri Potsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles